Kosten

Scherp tarief

Huijben Mediation werkt met een scherp honorarium (uurtarief) wat ik tijdens ons kennismakingsgesprek graag toelicht, omdat dit mede afhankelijk is van de wensen en de specifieke situatie.

Mediation is maatwerk

Omdat mediation vaak maatwerk betreft leg ik jullie alles graag open en transparant uit. Denk hierbij aan het verschil tussen een mediation bij een scheiding of een arbeidsconflict, onderhandelingen, conflictbemiddeling bij een burenruzie of tussen overheid en burger. Maar ook bij de nieuwere preventieve variant pre-mediation. Afhankelijk van de situatie en behoefte kan ik snel inschatten wat er nodig is.

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

(circa 30 minuten)

Full-service en kwaliteit

Als u zoekt naar een prijsstunter of pakketprijzen komt u vaak bedrogen uit. Na de eerste goedkope uren betaalt u vaak alsnog de hoofdprijs qua uurtarief of u betaalt voor elk los component bij een scheiding, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij geloof ik niet in één format wat je op iedere scheiding kunt plakken, laat staan “gratis” scheiden, want elke situatie is anders en als zaken niet goed geregeld zijn kost dit achteraf veel meer.

Subsidie voor mediation oftewel toevoeging

Mocht u door inkomen of vermogen in aanmerking komen voor subsidie (toevoeging), dan kunt u al vanaf circa €55 gebruik maken van mediation. Er zitten wel voorwaarden aan die ik graag toelicht. Huijben Mediation is hierdoor zeer concurrerend, terwijl de service en kwaliteit hoger is.

U kunt de voorwaarden lezen en controleren of u hier aanspraak op maakt via: www.rechtsbijstand.nl

Mocht u hieraan voldoen dan hoeft u alleen de eigen bijdrage te betalen. De andere partij betaald de helft van het uurtarief.

Verdeling van de kosten

De kosten worden bij particulieren meestal gelijk verdeeld tussen beide partijen, dus ieder de helft.

Bij arbeidsconflicten komt het vaak voor dat de werkgever de kosten betaalt. Dat verandert niets aan mijn houding of werkwijze als mediator. Deze is en blijft onpartijdig en neutraal.

Preventieve mediation met korting

Als u er vroegtijdig bij bent, dus nog voor er een conflict is ontstaan, maar wel diverse zaken wilt bespreken voor het escaleert dan kunt u gebruik maken van pre-mediation.

Omdat dit een nog redelijk nieuwe en onbekende vorm van conflictbemiddeling is bied ik dit aan tegen een goedkoper tarief.

Alle werkzaamheden en kosten worden transparant vastgelegd in een kostenoverzicht.

Betaalbare mediation

De insteek is dat geld geen belemmering vormt om gebruik van mediation te maken en we hier samen uitkomen. Daarbij zal ik proberen de situatie en wensen helder te krijgen zodat u weet wat de geschatte kosten zijn.

Nog belangrijker is het vertrouwen en de klik die je moet ervaren!

Waarom mediation een goedkope optie is?

  • Binnen enkele gesprekken in weken al een duurzame oplossing
  • Partijen hebben maar één mediator nodig i.p.v. beiden een eigen advocaat
  • Honorarium van een mediator ligt veel lager dan dat van een advocaat
  • Mogelijke subsidie onder voorwaarden waardoor u vanaf 55 of 109 euro al geholpen bent
  • Alternatief via de rechtbank duurt lang met veel hogere kosten en veelal maar één “winnaar”.